De botanische ouders van de Cascade Cymbidiums die wij telen, groeien in dode bomen en op rotswanden, op een hoogte van 1500 tot 2200 meter in Taiwan, Vietnam en China. Hier is het niet nodig voor de bloemen om boven de bladeren uit te steken en dus zijn de bloemen gaan hangen. Dit maakt de Cascade Cymbidium zo speciaal en geliefd.


De naam Cymbidium is waarschijnlijk afgeleid van het Griekse ‘kymbos’, dat schuitje, hol betekent. In dit geval verwijst het naar de lipvorm van de bloem. In Azië wordt de plant vaak aan vrienden gegeven als symbool voor vriendschap en respect. Met een Cymbidium geeft u dus niet alleen een prachtige plant cadeau, u geeft ook een mooie boodschap aan uw naasten.  

De Cascade Cymbidium is een aardorchidee. Dat wil zeggen dat hij wortelt in de aarde en daar zijn voedsel aan onttrekt (anders dan de meeste orchideeën met hun luchtwortels). Het is een zeer sterke plant die graag groeit in koudere omstandigheden. Hierdoor is de plant bijzonder geschikt voor ons klimaat. De Cymbidiums bloeien tussen oktober en maart, afhankelijk van de soort. U kunt uitgaan van gemiddeld vier weken bloei. Om de plant een jaar later weer in bloei te krijgen heeft u wat geduld nodig. Maar bij een goede  verzorging zal uw Cascade Cymbidium elk jaar mooier worden. 

Bij LZ Orchidee vindt u behalve de botanische soorten ook diverse van onze eigen kruisingen. In onze Shop ziet u alle soorten op een rij staan.