Opgegroeid in een kwekersfamilie kun je stellen dat het kweken van planten bij Leo Zwinkels met de paplepel is ingegoten. Op zijn twintigste stapte hij met zijn broer in de kwekerij van zijn vader, waar ze zich bezighielden met de teelt van diverse groente. Later bleven alleen de tomaten over. 

In het jaar 1995 ging Leo samen met zijn vrouw Trees over op het kweken van snijcymbidiums. Op een beurs kwamen ze een exemplaar van de Cascade Cymbidium tegen en het was liefde op het eerste gezicht. In 2005 begonnen ze uit passie met het kleinschalig telen van deze soort. Toen ze in 2007 te horen kregen dat ze weg moesten van hun oude locatie, was het besluit snel gemaakt: van een kwekerij van 20.000 vierkante meter stapten ze over op een kwekerij van 6.000 vierkante meter, exclusief gericht op het telen van Cascade Cymbidiums.

LZ Orchidee is de enige teler in Europa van Cascade Cymbidiums. Leo en Trees hopen dat deze bijzondere planten, net als in Azië, ook bekend worden bij het grotere publiek in Europa. Of zoals Leo het mooi uitdrukt: ‘Deze orchidee is zo bijzonder vanwege het natuurlijke karakter. Als je hem ziet, begrijp je meteen waarom hij symbool staat voor vriendschap.’

Alle nieuwe soorten Cascade Cymbidiums die bij LZ Orchidee worden gekweekt hebben namen die met vriendschap te maken hebben. Kijk in onze Shop voor de mogelijkheden.