DE ZOMER IS VOORBIJ

16-9-2019

Het was weer een bijzonder zomer, hij begon laat dit jaar maar wel vanaf eind juni 3 hitte golfen.
Wat zou dit voor de productie van de cymbidium betekenen?
Zoals het er nu uit ziet gaan we begin oktober de eerste planten in bloei krijgen, mooi volgens de planning. Maar wat meer bijzonder is, ik zie al knoppen zitten in soorten die pas in maart horen te bloeien, dus het gaat waarschijnlijk weer geen standaard jaar worden.
Dat blijft bijzonder met de cascade cymbidiums, ondanks de ervaring van meer dan 40 jaar cymbidium teelt, blijft die verrassen.
Dus vol gezonde spanningen kijken we weer uit naar het nieuwe seizoen.
Met de bekenden soorten als Ice Cascade, Indian Summer, Auburn, Cali night maar ook met nieuwkomers als Karina, Prem, Aimee, Pumilow, Street tango, Argiro, Joker, Devon railway, Hutchings en weer terug van weg geweest, Jennifer en Sakura en natuurlijk Kiwi midnight.

De jonge plantjes uit het laboratorium hebben we allemaal al weer binnen dit jaar en zijn al opgepot. We willen ze altijd graag voor half september binnen hebben dus dat is goed gelukt.
Helaas hebben we niet alle soorten binnen gekregen die we in gebracht hadden wegens schimmels in het laboratorium, dus voor sommige mooie nieuwe soorten met we een jaar langer geduld hebben.