LAATSTE WEEKEND VAN OKTOBER, DE KLOK WORDT VERZET MAAR OOK BEGIN VAN HET BLOEI SEIZOEN VAN DE CASCADE CYMBIDIUMS

Laatste weekend van oktober, de klok wordt een uurtje terug gezet wat betekent dat het ’s morgens weer een uurtje eerder licht is en ’s avond een uurtje eerder donker.
Ik vind het heerlijk dat uurtje eerder licht het klopt beter met me bioritme.
Eigenlijk hou ik meer van het voorjaar dan het najaar maar sinds we cymbidiums telen ben ik de herfst en winter wel veel meer gaan waarderen. Dit is de periode dat in de cymbidiums de knoppen weer tevoorschijn komen en  ze in bloei komen. Elk jaar weer nieuwsgierig hoe ze zullen gaan bloeien en hoe de kwaliteit is en ieder jaar ben ik weer verrast worden door de schoonheid van de bloeiende trossen.
Wat dit jaar extra leuk maakt is dat de 15 zaailingen die we 5 jaar geleden geselecteerd hebben nu voor het eerst in grotere aantallen in bloei komen, naast de soorten als Ice Cascade en Indian Summer, Auburn, Sakura die zich al volop bewezen hebben.
Deze 15 nieuwe soorten zullen echt niet allemaal toppers zijn en sommige misschien gewoon missers maar ik ga er van uit dan van de 15 nieuwe soorten er zeker 5 blijvers  zullen zijn welke we de komende jaren nog verder zullen selecteren, waardoor we een mooie aanvulling hebben op onze assortiment cascade cymbidiums.
Harwin en Indian summer beginnen nu in bloei te komen maar de Ice cascade is wat later dan ik gehoopt had. Het lijkt er op de dat de extreem hoge temperaturen van deze zomer alles een beetje vertraagd heeft. Dus wel wat later maar ze komen eraan.