9 DECEMBER, DE MOOISTE TIJD VAN HET JAAR

09-12-2022

Hoog tijd om weer eens te vertellen hoe het gaat hier, nu midden in het seizoen.
Vanaf begin oktober hadden we de eerste Ice cascade planten bloei.
Het is dit jaar gelukkig weer gelukt om de bloei wat vroeger te krijgen van de Ice cascade om het seizoen wat langer te maken, dit is goed voor de werkverdeling op de kwekerij maar natuurlijk ook heel goed voor jullie die natuurlijk weer zo’n mooie cascade cymbidium in huis willen hebben.
Na de hete zomer was het even afwachten of er genoeg knoppen zouden komen en ik moet zeggen dat we over het algemeen tevreden zijn, maar ook dit jaar zijn we toch weer onaangenaam verrast dat er vakken zijn waar de bloei erg tegen valt, en dat er heel veel scheuten zijn gemaakt waar ik graag knoppen had gezien. Hoe we dit kunnen voorkomen blijft elk jaar de uitdaging, maar extreem weer zoals dit jaar met 1 dag van 40 graden is hier niet goed voor. Wel hebben we gelukkig een najaar gehad met heel veel licht en een deel van de planten die alleen scheuten hadden gemaakt, hebben toen toch knoppen gemaakt.
Nu vlak voor de Kerst is het een genot om in de tuin te zijn ondanks dat we veel werk hebben. Veel verschillende soorten komen in bloei en het blijft elk jaar weer genieten.
De donkere dagen voor de Kerst waar iedereen in Nederland het altijd over heeft bestaan niet op onze kwekerij.
Op dit moment zijn de volgende soorten in bloei: Ice cascade, Anisa, Sakura, Novia, Thana, Ruby turner, Auburn, Pumilow en de vroegste Kiwi mid night, maar ik moet zeggen dat we de Kiwi midnight altijd al met hele kleine knoppen verkopen omdat deze erg breuk gevoelig is.
Ook de eerste bedden met Ice cascade zijn al weer goed gezet, dit is nodig om volgend seizoen weer in oktober bloei te hebben. Dus je begrijp we hoeven ons niet te vervelen.
Bij deze wil ik alvast gebruik van maken om ook namens Trees jullie alvast hele fijne feestdagen toe te wensen want dit was de laatste blog van dit jaar.  Groetjes  Leo