HOE HET CORONA VIRUS DE WERELD STIL ZET, MAAR DE PLANTEN GEWOON DOORGAAN

Het is al even geleden dat ik de laatste blog schreef en er is veel veranderd sindsdien.
Op de kwekerij zijn we altijd bezig om de mooiste planten met voldoende takken te maken, dan gaat de verkoop meestal ook wel goed.
Nu blijkt echter hoe alles aan elkaar hangt, door het Corona virus is in veel landen het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven en winkels zijn gesloten.
Dan kan je nog de allermooiste planten hebben, we kunnen er niets mee, terwijl deze heel mooi staan te worden in de kas.
Om moedeloos van te worden. We hebben een kraampje langs de weg gezet om nog wat planten kwijt te raken maar dit is niet meer dan een enkel procent van wat we hebben op dit moment.
Het is voor ons nog een geluk bij een ongeluk dat we aan het eind van het seizoen zitten en dat de aantallen planten die we nog hadden moeten verkopen te overzien zijn. Maar het betekent wel dat we mooie planten aan het weg gooien zijn en sommige de takken er uit halen en nog een jaar laten staan. 

Maar aan de andere kant gaat alles gewoon door, we hebben de jonge plantjes weer opgepot en de planten die komende seizoen moeten gaan bloeien weer op de juiste afstand gezet. Maar de vrolijkheid die er anders in het voorjaar is missen we wel een beetje.
Laten we hopen dat het allemaal niet te lang duurt en dat we gezond blijven.